Zoek het verschil

Felicia is een kei met opdraaien en super stoer. Daar heeft ze nauwelijks pijn aan. Het enige waar ze elke keer van baalt, is dat ze erg ontstekingsgevoelig is. In de ochtend spoel ik haar wonden onder de douche een kwartier lang. Vervolgens worden de wonden door mij verzorgd met wattenstaafjes onder hoogst hygienische omstandigheden. Tussen de middag wil ik nog wel eens een gaasje vernieuwen en in de avond maak ik wederom de wonden schoon. En weer een ontsteking. Je ziet het bij haar als er rommel uitkomt. Bij deze constatering ga ik op haar bovenbeen drukken en als dit gevoelig gaat worden dan zie ik al snel dat om het wondje een rode rand ontstaat en dus hup …. antibiotica. Gelukkig een aardig voorraadje in huis. Heb nog voor een ontstekingsperiode in voorraad maar dan heb ik nieuwe nodig. En dan komt er een probleem bij. Ze slikt 500 mg 3 keer daags in capsules van 250 mg. Gaat heel goed. Capsules van 500 mg zijn erg groot en antibiotica in emulsie spuugt ze uit. Wat is nu het geval. De 250 mg capsule is nauwelijks/niet leverbaar. Want dan moet de patient het maar met een emulsie doen, is het idee van de farmaceutische bedrijven. Alles bij de apotheek staat op rood. Geen enkel farmaceutisch bedrijf kan 250mg leveren, dus een uitdaging van de apotheek om te gaan kijken welke apotheek nog een voorraad heeft of een andere oplossing zoeken. Je raakt er niet meer van in de war als ouder, want je valt van de ene uitdaging in de andere uitdaging gedurende deze periode. Dit verhaal wordt vervolgd. Maar…..

Felicia heeft in een krappe 2 maanden 5.7 cm bij. Dat is een enorm verschil. Het is het verschil in hoogte van een hak van een schoen. Maar ook niet meer worden nagestaard door andere kinderen volwassenen (helaas. Langere afstanden kunnen lopen, harder lopen, gevraagd worden om tikkertje te doen, niet altijd de laatste te zijn met hardlopen, dezelfde schoenen kopen die “in” zijn en die je klasgenootjes dragen, met klimmen je voet niet klem zit of er helemaal niet tussen kan komen en je enkels niet verzwikken en nog heeeel veel meer.

Bij de eerste beenverlenging heeft Felicia er 4.3 cm bij gekregen en nu ongeveer 5.7 cm. Vanaf haar geboorte tot nu heeft ze er ongeveer 10 cm bij. Verschil van 10 cm kan je zonder aangepaste schoeisel niet lopen dus wat is ze blij. En wat zijn wij trots op haar. De foto rechtsonder is de schoeisel nu 20 maart 2016 en de foto links is voor haar tweede beenverlenging van 26 januari 2016 . Dus zoek het verschil.

Wat was het een feest om elke week een stukje van haar schoen af te laten halen. En volgende week gaan we haar zomerschoenen laten maken maar als haar fixateur eruit is dan gaan we een paar “gewone”schoenen kopen.

  

Reactie(s)