Tips voor school

  1. Zodra u een geplande datum van de operatie weet, geef dit dan direct door aan school. Misschien kan bij het nieuwe schooljaar al rekening worden gehouden met de docent. Sommige docenten hebben naast hun talent van lesgeven ook nog een talent om uw kind extra goed te begeleiden.
  2. Maak het bespreekbaar op school. Laat school weten dat uw kind een fixateur aan het been krijgt. Dit kan voor andere kinderen raar of beangstigend zijn of aanleiding geven tot vervelende opmerkingen. Geef bv. een spreekbeurt in de klas over de operatie en informeer de andere klassen zodat men in ieder geval van op de hoogte is.
  3. Overleg met de docent en hoofdleraar wat er gaat gebeuren. Hou ze goed op de hoogte, dan wil men vaak wel meewerken.
  4. Vraag of het mogelijk is dat uw kind een eigen toilet krijgt. Dit in verband met open wonden en dus kans op infectie. Is dit niet mogelijk, dan moet het toilet voor gebruik goed worden schoongemaakt.
  5. Waarschijnlijk moet uw kind veel oefenen als hij/zij op school is. Maak een schema indien mogelijk. Bv. om 09.00 uur kan een lerares of een ouder kind even met haar lopen. Misschien om 10.00 uur als ouder naar school en dan weer om 11.00 uur met een docente. Dit zijn belangrijke oefeningen en bewegingsmomenten voor het kind. Hoe meer het kind loopt hoe sneller de bot aangroei.
  6. De vloeren op school kunnen glad zijn. Zorg voor anti-slip doppen onder de krukken. Als u krukken besteld zijn de antislipdoppen een extra optie.
  7. Aanvraag Klassecontact. Het is mogelijk dat uw kind een poos niet op school is of dat het kind veel lessen gaat missen. Via een computerverbinding met school en thuis is het mogelijk toch lessen te volgen. Tevens heeft uw kind recht op 12 uur les verdeeld over 12 weken door een leerkracht van Ziezon. Het lijkt weinig, maar in 1 uur privéles kan er veel geleerd worden! Dit moet wel op tijd worden aangevraagd. Zeker 2 tot 4 maanden van te voren bij www.ziezon.nl
  8. Leg in het kort via mail aan de ouders van klasgenoten uit wat er gaat gebeuren. Dit om overvragen bij uw kind te voorkomen.
  9. Tijdens de gymles zou het kind fysio kunnen krijgen, extra oefeningen kunnen doen of eventueel bijles krijgen.
  10. Als uw kind in een rolstoel naar school gaat, zorg dan voor een hogere tafel zodat de rolstoel er onder kan.

 

Besloten facebookpagina
Wilt u tips/adviezen tijdens de beenverlenging van uw kind, dan kan ik u bijvoegen bij Hink, stap, sprong. Dit is een besloten facebookpagina waar alleen ouders/verzorgers van kinderen met een beenverlenging zijn aangesloten. Tijdens het proces is het zo heel gemakkelijk om vragen/antwoorden met elkaar uit te wisselen. Bij interesse kunt u een mail sturen naar bianca@feliciasbeenverlenging.nl.