Hemi-epifysiodese

De drukte is achter de rug dus tijd voor een kleine update. Bij Felicia is op 12-12-2017 een hemi- epifysiodese toegepast aan de binnenkant van haar linkerbeen. Haar groeischijf is daar tijdelijk “kapot” gemaakt waardoor haar x-been recht komt te staan. We dachten snel op te knappen, maar valt enigszins ( voor ons ) erg tegen. Zodra ze was geopereerd kon ze haar been niet meer buigen. Natuurlijk deed het pijn maar er zat duidelijk ook angst. Voor de 12 december konden we fietsen ( hoewel ze niet met links kan afstappen omdat haar kruisbanden niet zijn aangelegd, ze zakt dan door haar knie) tot een been dat niet wilde buigen en kaars recht bleef staan. En weer last van de narcose. Moe, wit, kribbig en gefrustreerd. Dit was dus weer even behelpen en dat in de drukste week van het jaar, althans voor mama.

Gelukkig zijn Adrie en Marloes van fysiokids de reddende engeltjes daar ze de knie van Felicia door middel van ontspannende oefeningen binnen 3 weken weer konden buigen tot 60 graden. Alleen tijdens het lopen moet Felicia er op worden gewezen langzaam te lopen en haar voet goed af te rollen en de knie niet stijf te houden. Lastig voor haar, want het is voor haar een gewoonte die we er uit moeten zien te krijgen. Er wordt in het medisch fitnesscentrum in Bleiswijk hard getraind om de spieren weer sterk te krijgen. Fietsen en krachttraining zijn populair. Ook een weekeinde Maastricht doet wonderen. Veel lopen terwijl de dame aan het shoppen is. Ze heeft weer prachtige schoenen gescoord. En de zool hoeft niet verhoogt te worden.

De bedoeling is dat het x-been een klein beetje o- been wordt en hopelijk in het voorjaar 2018 het “krammetje “of “wigje” weer wordt verwijdert. Dan kan het o-been weer langzaam recht worden voor dat ze is uitgegroeid. Op 24 januari worden er weer foto’s gemaakt zodat er beoordeeld kan worden wat de vooruitgang is. We zijn benieuwd.

Reactie(s)