Helaas, weer een operatie

Lang geleden dat Felicia en mama iets van zich lieten horen. Het gaat goed met haar been. De verlenging heeft als resultaat dat ze bijna twee gelijke benen heeft. Als we dit niet hadden gedaan had ze nu een verschil van 12 cm gehad en nu nog maar 2 cm.

Ze traint hard om haar spieren te versterken en met name de quadriceps of de vierhoofdige dijspier. Dit omdat ze een labiele knie heeft door het missen van kruisbanden.

Het fietsen gaat aardig. Nieuwe fiets was net te groot dus een kleinere tweedehands fiets zodat ze met remmen haar twee voeten op de grond kan zetten. Ze kan niet met haar linkerbeen afstappen omdat haar knie dit nog niet kan opvangen en haar bovenbeenspier nog te zwak is.

Aanstaande dinsdag 12 december zit er nog een operatie aan te komen. De groei van haar linkerbeen staat in een x stand van rond de 26 graden. Dit is te veel. Door de groei aan een kant van het bot te stoppen ( bij haar aan de binnenkant) met een 8 plaatje of soortgelijke kram zal het been zich weer recht trekken. Deze techniek heet een Hemi epifysiodese.

Ze zal als het goed is maar een week met krukken hoeven te lopen en dan kan ze alles weer doen wat ze normaal doet. Dus dinsdag weer op naar Erasmus. Ze heeft er geen zin in maar het moet maar zegt ze.

Reactie(s)