Anesthesie

Felicia heeft eind februari een lange been foto en een foto van haar hand gemaakt. Aan de hand van de foto van haar hand kunnen de artsen kijken hoe oud haar skelet leeftijd is. Haar skelet leeftijd is 11 jaar. De lange been foto is om te kijken hoeveel haar beide benen groeien en wanneer de artsen moet ingrijpen om haar langste been (rechts) te laten stoppen met groeien zodat beide benen in lengte naar elkaar toe zouden groeien. Om uiteindelijk geen of minimaal verschil te hebben.

Helaas… Om nu haar rechterbeen te laten stoppen met groeien zou nog te vroeg zijn. Dr Bessems houdt het wel nauw in de gaten. Maar het is nog niet nodig. Ze heeft nu wel weer een verschil van 3.6 cm, maar ze heeft er geen last van. Met een binnenzool van 2 cm kan ze dat goed opvangen. Haar linkerbeen is helaas wel weer in een x stand gaan staan. Dat is eigenlijk in 4 maanden weer teruggegaan naar de oude stand. Het krammetje was 27 november 2018 verwijderd, maar mag nu weer teruggeplaatst worden. Dat is een tegenvaller.

De anesthesie is vandaag weer uitgebreid besproken. Felicia heeft duidelijk gemaakt wat ze wel en niet prettig vindt bij de voorbereidingen van de operatie en de anesthesist heeft keurig geluisterd en alles genoteerd. Ze ging met een fijn gevoel naar huis. Dus 17 mei melden we ons weer in het Sophia kinderziekenhuis.

Na dit bezoek proberen we het altijd positief af te sluiten. Dus een caramel frapuccino voor mijn kanjer.

Reactie(s)