Wederom een hemi-epifysiodese

Felicia is op vrijdag 17 mei geopereerd aan de groeischijf bij haar linkerknie. Wederom een tijdelijke hemi-epifysiodese. Ze was als eerste aan de beurt die ochtend, dus we moesten ons om 7 uur melden in Sophia kinderziekenhuis. Dit was voor ons vooral erg vroeg, omdat we de avond ervoor een concert van Anne Marie hadden in AFAS live in Amsterdam (zie foto). Felicia heeft van 19.00 uur tot 22.30 uur gestaan en met tussenpozen op de grond gezeten. We stonden (bijna) vooraan, 3 rijtjes mensen voor ons. Wat was dit een overwinning en gaaf voor haar. Gewoon net als ieder ander dansen, bewegen, zingen en voldaan doodmoe zijn. En haar popidool Anne Marie van zo dichtbij zien!! Dus een kort nachtje maar wel een prachtige manier om niet steeds aan de operatie te denken.

In Sophia ging alles zeer vlotjes en snel. Althans de operatie en de verzorging gingen soepel en snel, alleen dit keer wilde Felicia niet zo lekker wakker worden. Ze had meer pijn dan anders dus een extra beetje morfine. Ze voelde zich misselijk, suffig en bleef lang slapen Misschien toch door het concert… oeps.

Rond 16.00 uur kreeg ze iets tegen de misselijkheid, viel wederom in slaap en werd om 17.30 uur wakker. Net op tijd voor het warme eten. Want de dame deed haar ogen open, was van de misselijkheid af en at heerlijk vissticks, aardappelpuree en broccoli. Gelukkig. Ik kon met een opgeknapte Felicia rond 18.30 uur naar huis.

Het gaat nu wel goed met haar. De pijn is goed te verdragen, omdat ze voldoende pijnstillers heeft gehad. Nu verveelt ze zich en is ze aan het leren en lezen geslagen. Gelukkig komt haar hartsvriendin Laura bij ons, die gezellig blijft eten. Over 6 weken terug voor een foto en gaan we kijken hoe de stand van zaken is en wanneer we toch een keer haar andere been moeten gaan stoppen, want ze heeft nu behoorlijke lange en prachtige benen. Wordt vervolgd.

Reactie(s)