Vakantiedag van Felicia

Dagje van Felicia

Ik ben gisteren naar Madurodam geweest, Wilden ik vind het heel leuk. Ging met mijn moeder en toen we de auto parkeerden kwamen we een man tegen die zei: ik heb met de loterij gewonnen en ik heb nog een vrijkaartje, en toen gaf de man het vrijkaartje aan ons! Dat vond ik aardig van die man. Toen we de kaartjes incheckten kregen we een plattegrond mee en je kon een speurtocht maken en dat heb ik gedaan. Toen we in Madurodam gingen lopen gingen we als eerste naar het verhaal van George Maduro.

Hij was een persoon die in de tweede wereldoorlog is omgekomen. Hij sloot zich aan bij de cavalerie en onder zijn leiding veroverde hij Huize Dorrepaal dat door de Duiters was bezet. Daarna ging hij in het verzet. Hij is een paar keer gevangen genomen maar ontsnapte steeds. Toen hij 28 jaar was overleed hij in concentratiekamp Dachau. Madurodam is eigenlijk opgericht als oorlogsmonument. De ouders van George Maduro schonken het eerste geld voor Madurodam.

We hebben de kleine dorpjes gezien en de steden in het klein natuurlijk en het leukste vond ik het vliegveld, de kermis en het concert van Van Buren en het circus theater maar wel allemaal in het klein. De zon scheen en ik heb een ijsje op. En toen de dag voorbij was gingen ik en mijn moeder uit eten. Cool!

Was een leuke dag

Felicia

Reactie(s)