Vakantie

Eindelijk vakantie. Felicia kijkt er naar uit maar ook tegenop. School vindt ze niet altijd leuk, maar het is wel weer een onderbreking van de dag. De meivakantie duurde al lang dus hoe gaan we 6 weken vol maken? Zowel mama als papa moeten werken. Papa de hele dag en mama werkt tussen de bedrijven door. Gelukkig komt oma Riet (mijn moeder) heel veel oppassen en de buurvrouw Ria komt twee keer per week voorlezen en een spel doen. Geweldig, wat ben ik blij met deze hulp. Waarom? Omdat Felicia geen stap alleen mag verzetten. Bij alles wat ze witl doen, loopt er iemand naast haar. Binnen mag ze kleine stukjes alleen maar dan hoort ze elke keer de waarschuwing van mama: “Pas op de drempel”. Overdreven? Misschien, maar als ze een keer struikelt en op de fixateur valt is het over. Van alles kan er dan aan de hand zijn. De 6 centimeter weg, gecompliceerde breuk waardoor een derde beenverlenging niet meer kan etc. Dan maar overdreven, maar deze kleine twee maanden als “aanhangsel” fungeren maken ook niets meer uit na dit 6 maanden te hebben gedaan.

Maar hoe gaan we de vakantie indelen? Knutselen, tv kijken, fysio, computeren, heel veel boeken lezen, shoppen in Rotterdam en naar Dolfinarium, film, Kralingse Plas (geeft zo’n heerlijk vakantie gevoel) en Hilvarenbeek. Dat waren de activiteiten in de eerste week. Ook vindt Felicia het heerlijk om alleen op haar kamer in alle rust een film te kijken. Haar televisie was paar weken geleden kapot. Snel een nieuwe aangeschaft met bleu ray speler en ze ligt heerlijk vanaf 20.00 uur een film te kijken. De aankomende weken hopen we nog naar Madam Tussaud te gaan in Amsterdam met shoppen, de Zaanse Schans, Madurodam, Archeon samen met Malena (haar vriendinnetje dat ook een tweede beenverlenging krijgt) film, Apenheul, Rijksmuseum en we gaan zeker nog 4 dagen naar Zuid-Limburg. Richting Maastricht. Een heerlijk ruim hotel. Dat is voor ons ook vakantie. Heerlijk shoppen in Maastricht, eten bij het boscafé Het Hijgend Hert, ijsjes bij het witte ijstentje, heerlijk tussen de heuvels wandelen zover het kan met een rolstoel en natuurlijk in Bemelen bij Roemers café eten. Sinds Henk en Maaike in Bemelen de scepter zwaaien kan je daar heerlijk en biologisch eten. Met liefde en veel creativiteit gemaakt. Wat het leukste is om daar te doen is Sjuif mèr aan. Eten wat de pot schaft. De beste restaurants kunnen er nauwelijks tegenop. Dus ben je in de buurt is het zeker te proberen waard.

Morgen 18 juli wordt ook een beetje spannend. Overleg in Erasmus met Dr Bessems wanneer haar fixateur mag worden verwijderd. Doordat ze veel ontstekingen had, zat de kans erin dat deze begin augustus zou kunnen worden verwijderd. Eerder dan de bedoeling was. Het zou wel risico met zich meebrengen zoals de buiging van de callus, maar zo doorgaan kon ook niet. Nu gaat het als 5 weken super. Geen ontsteking, één keer per dag wonden schoonmaken ipv twee keer per dag, vrolijkheid alom met helaas nog wel regelmatig buikpijnen maar niet meer zo heftig. Dus kijken hoe nu plan van aanpak gaat worden. Hopelijk begin/half september mag de fixateur worden verwijderd. Ik hou het via de site op de hoogte.

Ennnn…… zijn er nog ideeën betreft tijdverdrijf in de vakantie voor mindervaliden, dan horen we het graag.

(Gezond en lekker zo’n smoothie. Erna nog even shoppen en eten bij Bazar)

Reactie(s)