Korte achillespees

Na een heerlijke vakantie in eigen land was Felicia weer toe aan het vervolgtraject van haar beenverlenging. Omdat Felicia heel lang op haar tenen heeft gelopen zijn haar kuitspier en achillespees ingekort. Hierdoor kan ze niet goed haar afwikkeling maken met haar voet. Nu hebben we gedurende haar verlenging een brace aan laten meten die haar voet in een flexstand zou houden in de nacht. Hierdoor had de achillespees de kans om op te rekken. Helaas was dit niet voldoende. Ook lag regelmatig de brace/spalk aan de andere kant van de slaapkamer, omdat ze deze in de nacht had uitgedaan.

Dus 1oktober naar het Sophia kinderziekenhuis. Die ochtend is ze eerst nog naar Adrie gegaan van fysiokids om haar pees zoveel mogelijk op te rekken.
Het was wel raar om een gipsmeester te zien die we nog nooit eerder hadden gezien met een masker voor, maar we moesten het er maar mee doen.

Dr Bessems kwam ook nog even op de valreep kijken of alles goed ging. Dus met een mooi blauw gipsenbeentje kwam Felicia weer thuis. Het deed niet zo heel veel pijn. Na twee dagen kwam er toch wat pijn op, maar twee paracetamolletjes deden hun werk.

Op 15 en 29 oktober wordt het gips gewisseld en haar voet steeds verder geflext.

Als dit achter de rug is dan zal ze veel moeten trainen met lopen zoals wij dat doen. Wij vinden het vanzelfsprekend om eerst de hiel op de grond te zetten en dan pas de onze voorvoet en zo af te wikkelen. Maar Felicia niet, omdat haar te korte achillespees dit altijd tegenhield.

Dus het is nog wel een trajectje, maar we gaan er met vol vertrouwen aan beginnen. Want we komen van ver. Als we niets hadden gedaan en geen verlengingen hadden gedaan was haar verschil 17 cm geweest en nu…………………………..3.2 cm. Dus we hebben niets te klagen.

Tot snel en veel liefs van ons,
Bianca en Felicia

Reactie(s)