Helaas, gipsredressie niet gelukt

Even ter verduidelijking. Gipsredressie is het verlengen van de achillespees door de voet van Felicia op 0 graden in het gips te zetten waardoor haar achillespees wordt uitgerekt. We doen het rekken ook vaak met sporten. Voet naar achter, andere been naar voren en dan de achterkant van het been rekken. Helaas is deze oefening voor Felicia niet de manier om de achillespees te verlengen. En achillespees moet je kunnen rekken anders kunnen we niet goed onze afrol van de voet maken en kunnen we niet soepel lopen.

Dus op 29 oktober2020 ging het gips eraf van haar gipsredressie. Ze heeft enorme pijn gehad wat achteraf zenuwpijn was. Eerst dacht de arts dat het door het rekken kwam, maar omdat het niet met pijnstillers onder controle te houden was en het niet minder werd (wat wel had gemoeten ) werd het gips er eerder afgehaald.

Haar gips zat achteraf precies op een zenuw die normaal wordt beschermd door haar kuitbeen. Maar omdat haar kuitbeen maar half doorloopt, is deze zenuw niet beschermt en drukte het gips net op dit punt en gaf dit haar een zenuwpijn en ook nog 0 resultaat.

Balen, dus werd ze 9 december geopereerd. Haar achillespees werd verlengt door aan een zijde twee en aan andere zijde een kleine incisie te maken waardoor je deze kan uitrekken. Dan zou haar been zo gegipst worden dat die zenuw niet weer werd bekneld.

Helaas om de enkel op 0 graden te zetten lukte niet. Dr Bessems kon de flex van haar voet op -5/-10 krijgen. Het kapsel om haar enkel werkte niet mee, was ook vrij stug. Maar goed altijd beter dan wat het was.
Dus wederom 4 weken gips. Gips was waardeloos. Echt dat stugge gips. Letterlijk een blok aan haar been.

Maar begin januari 2021 mocht het eraf en wat bleek. Ik zag de lach achter het mondneuskapje van Dr. Bessems. Het kapsel om haar enkel was soepeler geworden en dat samen met de operatie van haar achillespees kon hij haar voet toch op 0 graden duwen. Dr. Bessems zei dat als ze nog twee weken gips zou nemen hij haar voet op 0 graden kon krijgen.

Felicia zei nog eerder ja dan ik. Immers, we zaten toch weer in de lockdown en wisten dat dit het puntje op de i zou kunnen wezen van haar complete beenverlengingsproject.

Uiteindelijk ging 21 januari ook dit gips eraf en konden we wandelend het ziekenhuis uit. Twee weken ervoor hadden we nog wel een spalk moeten laten aanmeten voor de nacht. Hierdoor blijft haar voet in een 0 graden staan in de nacht. Deze moet ze echt elke nacht aan doen. ( zie foto)

Ik ben de gelukkigste moeder op aarde. Na 7 jaar nog maar een verschil van 2.6 cm dat hoogst waarschijnlijk nog zal gaan bijgroeien. Als we niets hadden gedaan was er een verschil geweest van 17cm inclusief enorm veel complicaties. Wat ben ik dankbaar.

Nu moet Felicia hard trainen om alles sterk te laten worden. Ze traint nu elke week bij de fysio. Krachttraining, evenwicht en conditie. Thuis rekoefeningen doen elke dag weer om het resultaat te behouden, maar dat doet ze goed. Dat kan ik aan haar overlaten. Door nu aan haar kracht te werken kan ze, als ze weer naar school mag, heerlijk met haar vriendinnen op de fiets naar haar school in Zoetermeer.

Over 2 maanden weer controle maar tot nu toe gaat het super!

Reactie(s)