Fysio voorbereiding

Felicia wordt momenteel voorbereid op haar aankomende operatie, 3e week 2016. Ze krijgt dan haar 2e beenverlenging. Wat we hebben geleerd is dat voorbereiding door een goede fysiotherapeute heel belangrijk is. Voordat ze de fixateur krijgt leert ze hoe ze met krukken moet lopen, hoe uit bed te komen met een fixateur en oefeningen alvast doen zonder deze fixateur in haar been. Waarom? Als je als kind dit moet leren op het moment dat er zo een “ding”in je been zit, is dat behoorlijk eng en natuurlijk ook pijnlijk. Doordat het kind al wel weet hoe het moet ( hij/zij heeft immers geoefend) zal men het sneller doen met een fixateur in het been.

De voorbereiding van Felicia is momenteel conditie verhogen, beenspieren versterken en haar achillespees verlengen. Doordat ze veel op haar tenen heeft gelopen, is haar achillespees ingekort. Hierdoor kon ze moeilijk haar voet plat op de grond zetten oftewel haar voet was niet 0 graden maar tussen de – 15 en – 10 graden. Om haar voet weer 0 graden te krijgen, heeft ze voor de nacht een beugel.

Maar ook heeft ze oefeningen om haar voet weer plat te krijgen. En dit gaat heel goed. Onze Fysio uit Berkel en Rodenrijs is een kei in stimuleren en weet waar ze het over heeft. Felicia doet de oefeningen uit haar zelf. Dit doet ze omdat ze weet dat als het niet wordt gedaan ze 6 tot 4 weken voor de operatie haar voet in een gipsredressie wordt gezet. En……………….daar heeft deze dame terecht geen zin in dus………….oefenen dan maar.

In oktober gaan we aan de slag met het leren uit bed komen met een fixateur om het been. Bij de eerste operatie ging dat niet soepel dus nu gaan we het oefenen met een blok om haar been en dan leren om het bed uit te komen.

Na de vakantie in september gaan we school weer voorbereiden. De klas, aanvraag klasgenoot en planning, overleg met de leraar en overige. School is al bekend dus het is nu het draaiboek erbij en alles loop als een trein. Maar voorlopig vakantie.

Reactie(s)