Kleine update

Felicia heeft helaas zaterdag in de pinkstervakantie een dagdeel in het ziekenhuis doorgebracht. Haar onderbeen deed pijn en dat samen met hoge koorts (vooral in de nacht en ijlen. Het was pas 6 dagen na stoppen van haar 5e antibioticakuur. Ja haar onderbeen, maar haar knie deed ook pijn. Je weet nooit wat er binnenin het been gebeurd dus vond ik het raadzaam om advies te vragen. Dr Bessems vond het verstandig haar CRP (ontstekingswaarde) te meten en deze was te hoog. Normaal ver onder de 10 nu rond de 175. Als ik aan haar vraag hoe het met haar gaat , zei ze niet dat het niet goed gaat maar zei ze huilend: ik heb buikpijn. Bij Felicia hoort de buikpijn bij een ontsteking. Op 2e pinksterdag moesten we weer terug naar Erasmus om te kijken of de antibiotica aanslaat. Gelukkig daalt het CRP naar 100. De antibiotica doet dus wel zijn werk maar mijn vraag blijft: slaat de antibiotica voldoende aan om de ontsteking helemaal weg te houden? We kunnen weer naar huis. We zijn heel blij dat Felicia zo toch onder controle was maar zonder de belasting van een ziekenhuisopname. We zijn dan ook Dr Bessems en medewerkers dankbaar daarvoor. Je ziet wel dat Felicia een jasje uitdoet. Ze wordt witter en is veel meer vermoeid, maar haar karakter zegt veel want na 5 dagen na begin van de ontsteking begint ze me weer te plagen. Dr Bessems geeft haar voor de volgende ontsteking, die hopelijk nu heeeeel lang op zich laat wachten, een ander antibiotica.

Dit brengt me nog even terug naar een van de vorige delen van het dagboek. De antibiotica in 250mg capsules genaamd Flucloxacillin wordt niet in Nederland gemaakt tot en met juli 2016. Nu zei mijn plaatselijke apotheek hier niet meer aan te kunnen komen. Op aanraden van een klant ben ik naar SFG ROTTERDAM gereden omdat ze daar meer voorraad hebben. Wat schetst mijn verbazing. Ze hebben niet alles op voorraad maar kunnen het bij de internationale apotheek bestellen. Binnen een week had ik alles van hetzelfde merk in de juiste dosering. Bij navraag in SFG blijkt dat vele plaatselijke apotheken niet willen bestellen omdat het geld kost of soms teveel moeite. Dus let op: medicatie die door de plaatselijke apotheken niet willen/kunnen worden geleverd, kunnen door de dichtstbijzijnde ziekenhuisapotheek wel worden geleverd. Dus mijn mening ga dan vanaf nu naar de Erasmus apotheek.

Gelukkig gaat het met Felicia elke dag weer iets beter. Veel eiwitten en tussendoortjes moeten haar weer iets sterker maken. En over 4 weken terug naar Erasmus om te kijken hoe sterk haar nieuwe stuk bot is.

Reactie(s)