Eindelijk twee weken geen ontsteking

Felicia heeft helaas de afgelopen 3 maanden 8 ontstekingen achter haar kiezen. Maar hiep, hiep hoera: nu twee weken ontstekingsvrij! Dankzij haar nieuwe antibiotica. Wat zijn we blij. Tevens kwam de vraag: hoe kan ik haar weer kan oppeppen? Ondertussen was ze moe, zag er wit uit, darmflora uit balans en wilde nauwelijks wat eten. Naast super gezonde voeding (alles vers, zelfs de pastasaus) en probiotica heb ik via een medische verpleegkundige (die nu werkzaam is bij de VEGRO) een tip gekregen. Deze medische verpleegkundige heeft jarenlang in Erasmus gewerkt.

Tip 1: Cannabisolie (was even slikken voor me) en tip 2: Bamboeextract

Nu zal ik met de cannabisolie beginnen. Als uw kind alleen nog maar de pijnstiller paracetamol slikt zal ik pas hier mee gaan beginnen. Dit omdat de olie de pijnstiller kan versterken. Cannabisolie werkt op twee receptoren.

De CB1 receptor: deze komt vooral voor in het centrale zenuwstelsel. Receptoren van dit type zijn met name verantwoordelijk voor de pijn bestrijding/verlichting en het anti-misselijkheids effect, ook oefenen ze werking uit op het geheugen en de motoriek.

De CB2 receptor: deze komt vooral voor in de cellen van het immuunsysteem (vooral de milt) en is zodoende waarschijnlijk verantwoordelijk voor immunologische effecten van cannabinoïden. Cannabinoïden werkt op beide typen receptoren.

Gebruik cannabisolie cbd+ zonder THC toevoeging. THC wordt uit de wietplant gehaald, is illegaal en is verantwoordelijk voor de high factor. Cannabisolie CBD wordt uit vezelhennep gehaald, is volledig legaal en bevat niet de negatieve high factor. De olie kan je bij de apotheek bestellen of via een goede reformzaak.

Overleg eerst met de arts. Bij Felicia zijn de resultaten heel goed. Haar immuunsysteem vliegt omhoog. Ze wordt steeds sterker. De wonden zien er super uit en ze gaat steeds meer eten.

Om gezondheid te versterken is gezond en vers eten uiteraard nummer 1. Maar soms heb je meer nodig. Onderstaande supplementen gaf ik aan haar maar OVERLEG ALTIJD EERST MET ARTS.

Pro biotica

Dit gebruikte Felicia na een ontsteking om haar darmflora ter herstellen tussen de antibioticakuren door.

Cannabisolie

Cannabinoïden komen buiten een levend wezen in de natuur alleen voor in de cannabisplant en heten dan phythocannabinoïden. Phyto betekend plant in het Grieks. Dit verklaart waarom cannabis een medicinale werking heeft, de plantaardige cannabinoïden zijn vrijwel dezelfde stoffen die het menselijk lichaam ook produceert om processen in het lichaam te sturen. Het verklaart ook waarom cannabis zo’n lichaamsvriendelijk product is en zo snel werkt.

De CB2 receptor komt vooral voor in de cellen van het immuunsysteem (vooral de milt) en is zodoende waarschijnlijk verantwoordelijk voor immunologische effecten van cannabinoïden. Dus het werkt op het immuunsysteem. CB1 werkt op pijnstilling.

Gaat u de cannabis olie gebruiken in samenwerking met pijnstillers, neem dan altijd de olie in op een moment dat de medicatie het minst actief is in uw lichaam. NIET INNEMEN ALS HET KIND MEERDERE PIJNSTILLING SLIKT. Dit namelijk omdat de cannabis olie een synergie heeft en daardoor de werking van pijnstillers kan versterken met een factor van 6 tot 10 maal. Een druppel per dag is voldoende. Doe het in overleg met uw specialist.

Bamboe extract

Bamboe extract wordt gewonnen uit de bladeren en takken van bamboe. Bamboe extract bevat verschillende mineralen en spoorelementen. Mineralen zijn stoffen die nodig zijn voor een goede ontwikkeling en om gezond te blijven. Een spoorelement is een element dat men slechts in hele kleine hoeveelheden nodig heeft. Kiezelzuur is een spoorelement dat in bamboe extract voorkomt. Bamboe extract is de bron die het meeste kiezelzuur bevat. Bamboe extract bevat namelijk ruim 70% kiezelzuur.

Kiezelzuur speelt een belangrijke rol in de gezondheid van het lichaam. Zo houdt het spoorelement de conditie van tanden, huid, nagels en haar gezond. Maar ook speelt kiezelzuur een belangrijke rol bij de gezondheid van de botten, gewrichten en de bloedvaten.

Het spoorelement komt van nature voor in het menselijk lichaam. Zo bevindt kiezelzuur zich onder andere in kraakbeen, pezen, huid, haar, nagels, de lever en de longen. Kraakbeen is een hard maar buigbaar weefsel en zit onder andere in de oren en de neus. Pezen zijn als het ware verbindingen tussen de spieren en de botten. Ook is kiezelzuur onderdeel van collageen. Collageen zorgt er voor dat de huid stevig en elastisch blijft.

Gezondheidseffecten

Bamboe extract kent verschillende positieve gezondheidseffecten, de meeste hiervan zijn wetenschappelijk bewezen. Deze positieve gezondheidseffecten komen met name voort uit het spoorelement dat in bamboe extract zit, kiezelzuur. Voorbeelden van gezondheidseffecten zijn:

Wondgenezing: Door het nemen van extra kiezelzuur zullen wondjes sneller helen. Dus de wonden van de fixateur.
Botten en gewrichten: Kiezelzuur stimuleert onder andere bepaalde cellen in het lichaam die bindweefsel en bot vormen. Kiezelzuur ondersteunt daarom de conditie van botten en gewrichten. Dit doet kiezelzuur ook door mineralen die belangrijk zijn om stevige en gezonde botten te absorberen. Voorbeelden van mineralen die een belangrijke rol spelen bij het stevig en gezond houden van botten zijn calcium en magnesium. Kiezelzuur kan hierdoor zorgen voor een toename van de botdichtheid. De botdichtheid geeft aan hoe sterk de botten zijn.
Huidklachten: Kiezelzuur lijkt een positief effect te hebben op bepaalde huidklachten, zoals acne en psoriasis. Psoriasis is een chronische huidziekte die zich kan uiten in onder andere huidschilfers, rode plekken en jeuk.
Nagels: Het gebruik van bamboe extract kan de nagels sterker maken. Hierdoor zullen ze minder snel afbreken en zullen de nagels gezonder worden.
Haren: Bamboe extract kan er voor zorgen dat het haar minder uitvalt en dat haargroeiproblemen minder worden. Tevens kan bamboe extract er voor zorgen dat het haar een mooie glans krijgt.
Huid: Zoals eerder vermeld is kiezelzuur onderdeel van collageen. Om deze reden speelt kiezelzuur mogelijk ook een rol bij anti-aging. Met anti-aging wordt bedoeld dat men probeert om mooi en gezond oud te worden. Daarnaast kan kiezelzuur er voor zorgen dat de huid minder ruw en schraal wordt.
Cholesterol: Kiezelzuur heeft mogelijk ook een positieve invloed op het cholesterolgehalte. Kiezelzuur helpt dus de bloedvaten gezond te houden. Tevens blijkt kiezelzuur de elasticiteit en stevigheid van bloedvaten te verbeteren.

Voeding

Bamboe extract dankt de meeste gezondheidseffecten aan het mineraal kiezelzuur. Niet alleen komt kiezelzuur voor in het menselijk lichaam en in bamboe extract. Kiezelzuur komt ook voor in de voeding. Om kiezelzuur via de voeding binnen te krijgen is het belangrijk gezond en gevarieerd te eten. Door voldoende te variëren met de voeding, krijgt men namelijk alle voedingsstoffen binnen die nodig zijn. Omdat kinderen vaak onderstaande voedingstoffen nauwelijks binnen krijgen en dit in deze periode juist extra nodig hebben, vind ik het raadzaam deze bamboe extract toe te voegen in de vorm van een supplement gedurende haar beenverlengingsperiode.

Voorbeelden van voedingsmiddelen die kiezelzuur bevatten zijn groenten zoals bamboe, uien, rode bieten en champignons. Brandnetel(thee), citrusvruchten, gerst, gierst, aardappelen, rogge en maïs bevatten ook kiezelzuur.

Reactie(s)