Alle voorbereidingen zijn klaar

Zo, we zijn naar het ziekenhuis geweest op 10 december 2015. We hebben gelopen met krukken met de fysiotherapeut in het ziekenhuis. Dit was voor Felicia heel makkelijk want we hebben alles al geoefend in Berkel bij fysiokids. Daarna naar de anesthesioloog geweest. Alles besproken zoals eventuele allergiƫn en de narcose. Natuurlijk wordt het algehele narcose maar om de pijn in haar been zo laag mogelijk te houden, komt er extra verdoving bij. De keuze is epiduraal( via rug) of femoraal. Nadeel epiduraal is dat beide benen zolang er morfine wordt gegeven , verdooft zijn. Gevolg het duurt langer voordat ze kan lopen en er is kans op katheter wat natuurlijk ook niet leuk is voor een kind. Hierdoor kan ze langer in ziekenhuis moeten verblijven.

Of er komt een femoraal blok. Dat was bij de eerste operatie ook. Alleen haar been dat geopereerd wordt, wordt verdoofd. Voordeel: dat het andere been sterk blijft. Zo kan ze snel stabiel staan en wonden schoonmaken onder de douche, sneller uit bed en zo dus hopelijk sneller naar huis met minder kans op de ziekenhuisbacterie. Maar dan zou ze in theorie meer kans hebben op meer pijn. Nu ging het bij de 1e operatie ook zo en alles ging goed, dus mijn voorkeur gaat uit van femoraal blok.

Dr Bessems gesproken. Vele vragen kunnen stellen en alles is prima beantwoord. Hij heeft naar de benen van Felicia gekeken en de fixateur wordt hetzelfde als de eerste. (zie foto ) Er zijn wel enkele medische aanpassingen. Ze moet nu ook 1 keer per week voor controle naar het ziekenhuis na de operatie ipv 1 keer per 2 weken, pijnstilling opbouw erbij een week van te voren en natuurlijk nu super goede begeleiding van Marloes van Fysiokids. Ook heeft Felicia de valtraining bij Marloes gedaan. Dus mocht ze vallen dan hoopt ze zo te kunnen draaien dat ze niet op de fixateur valt.

Tevens is het hoog/laag bed al geregelt voor beneden, rolstoel staat al klaar, Co Bakx niveau verpleegkundige 5 en vroeger ic verpleegkundig gaat me weer even scherp zetten op de wondverzorging. Tevens school geregeld met ziezon. Ziezon zorgt voor onderwijsondersteuning tijdens langdurige ziekte van kinderen. DIt kan via 1 uur prive les per week in combinatie met een klasgenoot. Klasgenootje is een langwerpig scherm die in de klas kijkt en Felicia thuis via de laptop kan bedienen. Felicia is zichtbaar in de klas en hoorbaar en Felicia kan de klas ook horen en zien. De meester en juf komen ook indien mogelijk en nodig thuis lesgeven. Ook is geregeld dat de fysio de eerste weken aan huis komt en daarna gaan wij weer naar de fysio.

Ook recept voor de pijnstilling is binnen die ze een week van de te voren moet innemen dus dan kunnen we op tijd beginnen. Alles is geregeld en rustig zonder druk voor Felicia. Prettig zo. Zowel Felicia , papa, broer Jari, mama en Dr Bessems gaan voor het maximale resultaat , 5 cm (of meer ) erbij. Last but not least, haar gave krukken zijn binnen. Wat vinden jullie ervan? Ze zijn niet heel goed zichtbaar maar een kleine indruk. Rest mij en Felicia iedereen nog fijne kerst te wensen. Tot snel.

Reactie(s)