Aftellen

Het aftellen is begonnen voor Felicia. De operatie voor verwijdering van de fixateur staat op 23 september, mits het medisch verantwoord is waar ik zo op terugkom. De brief van de datum van de operatie is binnen. Daar houd ik als moeder van. Om het zichtbaar, voelbaar en behapbaar te maken voor Felicia, heeft ze een prachtige slinger gemaakt. Elk vakje is genummerd en ze telt af. Elk vakje is een dag en wordt afgeknipt en bewaard. Ze heeft elk vakje anders versierd en ze is zo trots. Vakje 1 is dan 23 september. Ze is er klaar mee na 9 maanden.

Felicia hoort regelmatig “knakjes” in haar been. Soms aan de fixateur zelf maar regelmatig in het been bij het nieuw te vormen bot. Ongeveer 8 weken geleden had ze dat heel veel en zat er een soort barstje in haar bot. Niet erg maar beetje onverklaarbaar. Van Dr Bessems mocht ze het been toen twee weken niet belasten. De enige belasting was er loodrecht op staan. Als je er loodrecht op staat, dan krijg je een vering systeem en wordt de botaanmaak toch gestimuleerd.

De knakjes kwamen vorige week weer terug zonder dat ze een speciale beweging maakte. Wederom heb ik het vorige advies van Dr Bessems opgevolgd en dan wordt het aanmerkelijk minder. Maar dat maakt haar bewegingsvrijheid nog beperkter.

Om risico uit te sluiten krijgt ze vrijdag 9 september om 9.15 uur een scan. Hier kan men een doorsnede van haar nieuw te vormen bot bekijken en de stevigheid en botdichtheid meten. Met de foto is dat niet mogelijk, maar normaal gesproken door ervaring weet Dr Bessems als de cortex met ¾ deel is gesloten, de fixateur verwijderd kan worden. Maar omdat het vorige keer toch anders afliep door buiging van haar callus en de “knakjes” van nu, neemt hij terecht geen risico. Zo zie je dat elk lichaam uniek is en zijn eigen gang gaat. Vooral kinderen zijn nog zo puur en hun lichaampjes doen het echt op hun eigen tempo en manier. Dus of de operatie op 23 september doorgaat staat nog niet voor 100% vast, maar aangezien we optimistisch blijven gaan we er gewoon van uit. Mocht dit niet zo zijn dan weet Felicia zeker dat ze 24 september naar de Tina dag gaat. Wat niet wil zeggen dat ze, als ze de 23e is geopereerd, gewoon de volgende dag op Tina dag vrolijk de hand van Rutger staat te schudden (YouTube).

De scan die Felicia 9 september krijgt vindt ze spannend maar opa Daan moest het vorige week ook doen dus Felicia gaat net zo stoer doen als opa. Tevens kan je via Erasmusmc.nl/patientzorg_algemeen/sophia/folders/afdeling/radiologie je kind uitstekend voorbereiden op een scan. Immers alles wat onbekend is is eng.

Als we meer weten laten we het jullie weten.

Reactie(s)